Un pasager al avionului Aeroflot Flight SU1492, care este considerat ultima persoana care a scapat de flacarile din aeronava, spune ca avionul sa transformat intr-o capcana a mortii in cateva secunde, lasand putine sanse de supravietuire pentru cei din spate, scrie rt.com

Publicat:11.05.2019, 19:37

Oleg Molchanov este unul dintre cei 37 de supravietuitori in urma accidentului aviatic care s-a produs la Moscova, in urma caruia 41 de oameni au murit. El este, de asemenea, unul dintre putinii care au fost de acord sa impartaseasca experienta prin care a trecut. Barbatul are 35 de ani si locuieste in Murmansk. Atunci duminica, se intorcea din vacanta, iar la un moment dat aeronava a fost lovita de un fulger care a fortat pilotul sa faca o aterizare de urgenta.

"Majoritatea pasagerilor au ramas in locurile lor, asa cum a facut si sotia mea. Avionul ardea ca o ceasca de plastic, fereastra din randul meu s-a topit in cateva secunde. Chiar dupa ce avionul s-a oprit, am impins sotia spre iesire. Ea a fost una dintre primele care au coborat", a spus el.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei privind cauzele dezastrului, incendiul aeronavei a fost cauzat de scurgerea de combustibil dupa ce aeronava a lovit asfaltul. Apoi a luat foc din cauza motoarelor defecte. Molchanov spune ca fumul si confuzia ar fi putut face ca unii pasageri sa mearga spre spatele avionului, mai degraba decat in fata, chiar daca acolo focul era atat de puternic, incat nu ai fi putut sa te salvezi.

"Fum si foc - numai asta era la coada avionului. Toboganele din spate, cel mai probabil nu au fost deschise ", a spus el.

"Dar, chiar daca acestea s-ar fi deschis, ma indoiesc ca au avut vreo sansa sa supravietuiasca, pentru ca in momentul in care avionul a oprit, spatele era in fum negru. Era focul acolo", a mai adaugat el.

Molchanov spune ca a trebuit sa se tarasca spre iesire pentru a evita lesinul din fumul toxic. Odata ajunsi la usa, el a ramas pentru a ajuta un insotitor de zbor care ii ajuta pe ceilalti pasageri sa ajunga la ieri, a spus el.

Am dus trei oameni, doi barbati si o femeie. Dupa ce am tarat pe cea de-a treia, flacarile au inaintat si era clar ca daca ramaneam acolo era periculos ", a spus el, adaugand ca aparent a fost ultima persoana care a parasit aeronava in viata.

El a spus ca nu crede ca echipajele de salvare de la aeroport au ajuns tarziu la aeronava - ceea ce a fost una dintre teoriile populare pentru care atat de multi oameni au murit in accident.

El a respins si un alt zvon, potrivit caruia pasagerii de la clasa de afaceri incercau sa-si salveze bagajele si i-au impiedicat pe cei din spatele avionului sa ajunga la iesire la timp.

Cuplul supravietuitor a fost dus in orasul lor de origine Murmansk in dimineata zilei de luni, a spus Molchanov.

Sursa: