Drum doar pana la casa viceprimarului. Locuitorii din Bulboaca se plang ca in timp ce drumurile din sat sunt intr-o stare dezastruoasa, viceprimarul are grija doar de strada pe care locuieste. Oamenii spun ca s-au adresat la primarie si, desi consilierii au alocat bani pentru un alt drum, reparata a fost doar strada functionarului.

Publicat:16.04.2019, 21:45

Locuitorii de pe Strada Ciresarilor din Bulboaca spun ca ani la rand s-au rugat la primarie ca drumul pe care traiesc sa fie cel putin acoperit cu pietris. Atunci cand ploua e dezastru, spun ei. 

Ei sustin ca au ajuns la o intelegere cu primarul – ca daca aduc ei pietre, de restul se vor ocupa autoritatile. Chiar si consilierii locali au votat, in noiembrie, alocarea a 20 mii de lei pentru lucrari, insa, deocamdata totul ramane pe foaie.  

„Am pus mana la mana.” 

In timp ce oamenii asteptau sa le fie reparat drumul, au putut vedea cum muncitorii si utilajele lucreaza in mahala viceprimarului. Acum cateva zile, pe drumul care duce spre casa acestuia, s-a turnat rumegus de asfalt.

„Aceasta nu era in plan.” 

Aceasta femeie spune ca i-a cerut primarului sa intervina si langa casa ei, asa cum locuieste in apropiere, dar el nu i-ar fi dat atentie. 

„Nici nu s-a uitat.”

Satenii din Bulboaca se plang ca drumurile pe care merg sunt ca niste capcane pline de santuri si gropi. Maria Platon are in fata casei o baltoaca imensa. Cand se feresc de apa, masinile dau in gardul ei, spune femeia, iar cei care merg pe-acolo nu stiu pe unde s-o apuce.

Iar Natalia are doi copii in scaune cu rotile. Atunci cand trebuie sa iasa din curte trece printr-un adevarat chin din cauza drumului. Nici nu mai stie de cate ori a cerut ca cei de la primarie sa intreprinda ceva.

Nu am putut vorbi cu primarul satului Bulboaca, membrul Partidului Democrat, Victor Jereghi. La primarie ni s-a spus ca acesta ar fi internat in spital. Nici pe viceprimarul care si-a facut drum pana in fata casei, Stelian Coscodean nu l-am gasit - nici acasa, nici la primarie, dar nici la telefon nu ne-a raspuns.