La Causeni gheretele apar ca ciupercile dupa ploaie. Mai nou, un agent economic a pornit o constructie chiar pe trotuar. Oamenii spun ca au inceput sa stranga semnaturi ca sa opreasca uratirea orasului.

Publicat:16.04.2019, 21:55

Pe locul unde cu o noapte in urma erau plantate flori, acum rasare... o imensa constructie. Acolo ar urma sa fie amenajate spatii comerciale.

„Am vazut ca sapa, ma gandeam ca vor sa puna flori, cand vad - toarna beton.”

„La fiecare colt numai magazine, nici loc pentru oameni nu este.”

Oamenii se plang ca aceasta a ocupat nu doar spatiul verde, dar si o parte din trotuar. Mai mult decat atat, trecerea de pietoni amenajata anterior duce exact in usa contructiei.

„Drept in magazin. Nu e normal.”

„Cum a dat voie sa faca constructia, cine a dat voie, nu e bine. In loc sa fie natura, noi numai constructii avem, magazine.”

Locuitorii mai spun ca nu este nici un gard de protectie in apropiere si le este frica in primul rand pentru siguranta copiilor. Le sugereaza, insa, autoritatilor sa ofere aviz de contructie pentru o ghereta chiar in fata primariei.

„As fi vrut aceasta constructie sa fie facuta in fata executivului. La ei s-a primit acum ca la vaca cea care da lapte bun, dar o varsa cu piciorul. Aici e a unui consilier, aici tot, si cred ca si aici.”

Potrivit acestora, orasul este sufocat de constructii si gherete amplasate la tot pasul.

„Parca e kilometrul 7. Acolo piata, aici - piata.”

„Vor termina in drum si o sa urce pe clopotnita.”

Oamenii spun ca arborii si parcurile sunt pe cale de disparitie, iar vara nu au urma de umbra. 

„Invit autoritatile in timpul verii sa faca o excursie pe aceasa strada, nici mare nu va trebui sau o sa faceti insolatie. Nu avem umbra si copaci. E una cand te plimbi in masina cu aer conditionat si alta...”

Pentru a pune capat constructiilor de acest fel, detinatorii tarabelor din piata, au strans peste 200 de semnaturi. Acestia spun ca sunt gata si sa protesteze. Autoritatile au precizat anterior ca terenul pe care a demarat constructia a fost oferit in urma unei sedinte de judecata. Nu am dat de ei la telefon pentru a comenta situatia.