Demiteri in lant in randul angajatilor de la Regia Transport Electric. Seful rutei numarul noua, dar si un taxator au fost demisi, dupa ce ieri, ultimul a dat afara din troleibuz un pasager, injurandu-l, scuipandu-l si lovindu-l cu picioarele.

Publicat:10.04.2019, 15:17

Din imaginile surprinse de un martor se vede cum barbatul, care sta trantit pe treptele troleibuzului, este tarat de taxator si impins afara. Mai apoi acesta il loveste de trei ori cu piciorul, iar inainte ca usile sa se inchida, il scuipa. Din filmare se vede ca pasagerul, odata ridicat, se clatina.

Incidentul s-a petrecut ieri, in jurul orei 18, pe ruta numarul noua. Astazi taxatorul in varsta de 50 de ani care este angajat de doi ani, a avut liber in prima parte a zilei, iar la telefon nu a fost de gasit nici de sefi.

“Noi astazi la ruta noua nu avem asa masina, nici taxatorul nu este.”

ANGAJATA A PARCULUI DE TROLEIBUZE NR. 3: ”Nu raspunde la telefon si nici acasa nu este. Am fost si acasa la el. Il asteptam sa se prezinte in schimbul doi si ne clarificam cu el."

Responsabilii spun ca pasagerul gonit ar fi un om al strazii si ar fi facut mizerie in troleibuz.

ANGAJATA A PARCULUI DE TROLEIBUZE NR. 3: ”Am inteles ca era un boschetar, ud. A udat si scaunele in salon.”

Seful Regiei Transport Electric spune ca regreta cele intamplate si ca l-a demis pe taxator fara sa mai sta de vorba cu el.

Dorin CIORNII, SEFUL REGIEI TRANSPORT ELECTRIC: ”A fost initiata o ancheta de serviciu. Aceasta persoana se face vinovata si a fost eliberata din functie, nu doar coductorul, dar si seful de ruta."

Deocamdata nu se stie de la ce a pornit totul. Ancheta interna urmeaza sa stabileasca circumstantele in care s-a produs incidentul. Cei de la Regia Transport Electric instruiesc periodic personalul despre cum sa se comporte cu pasagerii, iar in urma scandalului urmeaza sa fie angajat si un psiholog. Saptamana trecuta municipalitatea a lansat aplicatia QR Code, cu ajutorul careia calatorii, dar si angajatii pot semnala problemele din trasportul electric.