Nu au tinut cont de sfaturile medicilor si au mancat pe saturate. Vorbim despre cei care au avut nevoie de ajutorul doctorilor, din cauza meselor copioase de sarbatori. Specialistii ne recomanda sa trecem treptat de la bucatele greu de digerat, la supe si salate.

Publicat:28.04.2019, 20:30

Cum sa tii cont de regulile in alimentatie, cand ispita meselor pline cu de toate e atat de mare? Pentru ca nu reusesc sa manance corect si nici nu tin cont de numarul paharelor date peste cap, an de an, multi ajung dupa sarbatori la usa medicilor. 

Avand probleme de sanatate, recuperarea post-pascala, cum spun medicii, poate fi nu tocmai placuta. Trecerea de la mesele copioase la alimentatia obisnuita trebuie sa fie facuta lent, asa incat sa nu stresati organismul. Puneti pe masa bucatele preparate la gratar sau la aburi. Femeile, mai ales, care cred ca au pus cateva kilograme in timpul sarbatorilor si vor sa scape de ele, nu trebuie sa treaca la diete stricte. 

Ne ajuta plimbarile in aer liber si exercitiile fizice. Antrenorii ii indeamna pe cei care frecventeaza salile de sport sa nu faca pauze lungi intre antrenamente. 

In schimb, sunt binevenite pauzele mai mari intre mese. Totodata, bucatele pe care le-ati pregatit pentru Paste nu le depozitati in frigider pentru mai multe zile si incercati sa mancati ceva proaspat. 

Cel mai bun remediu pentru toate bolile este starea de bine, mai spun medicii. Profitati de zilele libere si odihniti-va.