Magistratii de la Judecatoria Buiucani au respins solicitarea avocatilor lui Vlad Filat de a trimite o cerere la Curtea Constitutionala. Prin aceasta solicitare, aparatorii intentionau sa mute dosarul la o alta instanta. Tot astazi, magistratii le-au permis jurnalistilor ca dupa sedinta sa stea cinci minute de vorba cu fostul premier. Chiar si asa, mascatii au scos presa din sala.

Publicat:16.04.2019, 16:13

Dupa ce magistratii au respins cererea, aparatorii ne-au spus ca vor contesta decizia la Curtea de Apel. Iar pentru ca unul dintre avocati lipsea, sedinta a fost amanata pentru joi. 

Dupa ce la sedinta de data trecuta presa nu au putut filma nici la deschidere, nici la pronuntare, astazi magistratii le-au spus mascatilor sa ne dea cinci minte pentru a vorbi cu Vlad Filat. Acestia, insa, ne-au obligat sa iesim din sala de judecata. 

Desi au zis ca ne vor chema ulterior, nu s-a intamplat acest lucru. Vlad Filat a fost imediat urcat in masina si escortat la penitenciar. Responsabilii de la administraia penitenciarelor ne-au spus ca fostul premier nu ar vrea sa discute cu jurnalistii. Avocatii lui Filat, insa, neaga acest lucru.

Dosarul in care Vlad Filat este invinuit de spalare de bani in proportii deosebit de mari a ajuns in judecata acum cateva luni. Fostul premier se afla deja de peste 3 ani in detentie, fiind condamnat la 9 ani de puscarie pentru trafic de influenta si corupere pasiva. Ilan Sor, cel care l-a denuntat, recunoscand ca i-a dat mita 250 de milioane de dolari, de asemenea a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare. El, insa, se va afla in libertate pana se va pronunta Curtea de Apel Cahul, acolo unde sedintele se tot amana.