O parada a motocicletelor cu atas s-a dat astazi in capitala. Zeci de motociclisti si-au scos pe drumuri fiarele pe trei roti si s-au plimbat cu ele prin oras. Pilotii spun ca au organizat evenimentul pentru a bucura ochii trecatorilor si pentru a le demonstra ca astfel de vehicule inca mai exista.

Publicat:12.05.2019, 19:58

Motociclistii s-au adunat in sectorul Ciocana al capitalei in jurul orei 15. Majoritatea motocicletelor erau de model Ural, toate avand peste 20 de ani. Alexei a venit cu un vehicul pe care l-a mostenit de la tatal sau. Este de marca Ural si are 27 de ani. 

“Am sase motociclete. Masina aveti? Nu. Am trecut cu ea Transfagarasanul si oamenii au fost foarte uimiti. Ai nostri sunt deprinsi.” 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Acum patru ani, aceasta motocicleta era doar o adunatura de fiare. Proprietarul spune ca a strans-o ca pe un pazzle. Carburatoarele sunt de la o mocicleta sportiva, frana de mana este de la o masina de marca Lada, iar scaunul este de la un alt automobil.” 

Veceslav si-a cumparat o Honda fara atas, fabricata in 2005, acum un an. I-a adaugat anexa metalica care are peste 60 de ani dupa ce a gasit-o intr-un sat de la noi.  

Veaceslav CEBOTARI, MOTOCICLIST: “Proiectul cum il vedeti in ansamblu a avut la baza ideea de modern cu clasic. Atasul este din anul 54, l-am luat intr-o stare proasta si l-am restaurat pana la starea pe care o vedeti astazi.”

Jasper, care la fel este pasionat de motocicletele cu atas a venit tocmai din Danemarca pentru a participa la evenimentul de azi. Nu si-a adus motocicleta de acasa ci si-a cumparat una de aici. 

“Aceasta este din 1966. Am cumparat-o de la un prieten din Moldova, ulterior am restaurat-o timp de sase luni. Arata veche, nu am vopsit-o pentru ca vreau sa-i pastrez aspectul vechi.” 

Evenimentul a fost organizat pentru a demonstra ca motocicletele cu atas care erau la moda candva – sunt nemuritoare. 

Dan UNTURA, ORGANIZATOR: “Am zis sa-i strangem pe toti posesorii de motociclete cu atas pentru ca sunt familiare istoriei noastre. Inregistrati la eveniment avem 110 de persoane.”  

Cat timp au stat pe loc, motocicletele au atras zeci de curiosi. 

”Mergeam pe drum si am vazut motociclete si am zis hai sa mergem pentru ca am si eu acasa una. Este foarte frumos.”

Evenimentul Sidecar este la prima editie.