Panica la bordul unui avion care urma sa aterizeze pe aeroportul din Chisinau. Pasagerii s-au speriat dupa ce aeronava ar fi iesit de sub control.

Publicat:24.04.2019, 09:07

Incidentul a avut loc, vinearea trecuta. Potrivit Runway, imediat dupa ce aeronava a reusit sa aterizeze mai multi pasageri au inceput sa trimita mesaje cu experianta ingrozitoare pe care au trait-o.

„Credeam că ne prăbușim la aterizare.”

„Au chemat ambulanța, oamenii și-au pierdut cunoștința.”

„Vira stânga dreapta deasupra pamântului, apoi a plonjat în jos și noi am ajuns în tavan.”

„Inainte de aterizare a plonjat 100 de metri în jos ca un bolovan chiar daca eram la un 1km înalțime, efectiv puteai atinge pământul cu mâna […] credeam că vom muri”

„A facut viraje stânga și dreapta la 35 de grade undeva de 7 ori […] a cazut totul din compartimente.”

„Zbura o mamă cu doi copii - și-a pierdut cunoșința - cu greu au reușit să o resusciteze.”

„Știm că unii pasageri uneori exagerează și am decis să verificăm informațiile. Flightradar24.com  ne arată un traiect foarte straniu, cu viraje necaracteristice unui zbor normal, și profilul vertical foarte non-standard. Am verificat și posibilitatea să fi fost vriun CumuloNimbus în zonă, dar nu a fost. După ce putem observa este că aeronava coboară sub Minimum Sector Altitude în sectorul de sud, și pe finală are o rată de coborâre anormală, ceea ce se potrivește cu cele expuse de pasager. După ce am analizat și îregistrările de pe LiveATC.net, am înteles că totuși sa întamplat ceva în timpul acelui zbor” au scris cei de la Runway.

Totodata acestia mentioneaza ca nici operatorii AirMoldova/YanAir Airlines și nici autoritățile Autoritatea Aeronautica Civila a Republicii Moldova nu au venit cu clarificări, avionul și echipajul continuă să zboare și să transporte pasageri.

Deocamdata nu am reusit sa luam legatura cu compania AirMoldova pentru a afla mai multe detalii.