Traditia spune ca de Paste, toate rudele trebuie sa se adune la o masa. La multi insa cei mai apropiati sunt departe, asa ca sarbatorile sunt mai putin zgomotoase ca altadata. Isi mai alina dorul ciocnind oua cu prietenii sau cu rudele care inca nu au plecat peste hotare.

Publicat:28.04.2019, 19:33

Pragul Mariei Robu a fost trecut astazi de sotii Bechieru. Cele doua familii au petrecut impreuna Ziua Invierii lui Isus Hristos.

Maria si-a chemat la masa de sarbatoare vecinii si rudele ca sa-si mai aline dorul de fiii sai care sunt stabiliti peste hotare. 

Maria a stat doua luni in America, langa unul dintre baietii sai. S-a intors in Moldova mai devreme decat planuia pentru ca a vrut sa sarbatoreasca Pastele acasa. 

Pentru masa de sarbatoare stapana casei a pregatit piftie si friptura. Va gusta si ea din carne, mai ales ca a postit toata aceasta perioada.

La sat, sarbatoarea parca are alt gust, spun oamenii.

“- Ce va place cel mai mult la sarbatorile de Paste? - Ne place ca ne intalnim cu copiii, cu familia. Tot postul am postit si acum parca e mai primit, mai placut cand ne asezam la masa.” 

“Ne straduim tot timpul sa intalnim Pastele cu bucurie, cu dragoste, cu intelegere in familie, cu vecinii, cu finii, cu nasii.”

In 2020, crestii ortodocsi vor sarbatori Pastele pe data de 19 aprilie.