Primul campionat national de Dota2 s-a desfasurat astazi la Chisinau. Zeci de amatori ai jocurilor video s-au adunat de dimineata la un centru de excelenta din domeniul IT din capitala si au luptat pentru marele premiu de 60 de mii de lei. Cu emotii i-au urmarit sustinatorii, care au trait fiecare moment virtual ca pe unul real.

Publicat:12.05.2019, 20:10

Doua echipe a cate cinci jucatori s-au asezat pe o scena. Fiecare membru avea in fata cate un calculator, iar cu ajutorul unor casti, acestia comunicau unii cu altii.

In spatele jucatorilor era instalat un ecran urias pe care cei prezenti in sala puteau urmari jocul. Fiecare jucator reprezenta un personaj, iar impreuna formau o echipa si luptau virtual cu adversarii. Prima runda a durat aproximativ o ora. 

“Noi nici macar nu am jucat dupa vreo strategie, avem inca ceva pregatit.” 

Vadim joaca Dota de la 12 ani si este capitanul echipei 4Chanmd. Anul acesta, tanarul urmeaza sa sustina examenul de Bacalaureat, care insa nu il ingrijoreaza prea mult. 

Vadim GRITCO, CAPITANUL ECHIPEI 4CHANMD: “Eu nu imi fac temele pentru acasa.” 

Echipa lui Vadim a invins batalia din prima runda. Membrii acesteia spun ca desi erau bine pregatiti, oricum au avut emotii. 

”Prima runda a trecut cu bine pentru ca ne-am pregatit si am avut un plan de joc.”

Tanarul spune ca este jucator inrait deja de 3 ani. Parintii nu prea sunt de acord cu activitatile sale, spune el.

“Au fost impotriva acestui joc pentru ca petreceam mult timp la calculator.” 

De partea cealalta a scenei, in prima runda, se afla echipa Oldsquod, care insa a pierdut. Capitanul acesteia este Cezar. Tanarul de 24 de ani spune ca impreuna cu colegii sai, care nu au mai jucat de ceva timp, s-a antrenat intensiv aproximativ o saptamana. 

“I-am lasat sa stea in zona de comfort, am jucat jocul lor. O sa incercam o alta strategie pentru al doilea joc, poate o sa mearga.” 

Organizatorii evenimentului spun ca isi doresc ca echipa castigatoare sa mearga la un campionat international. 

Diana NANU, ORGANIZATOR: “Vom oferi si foarte multe premii. Fiecare echipa va primi cadouri din partea organizatorilor pe langa bani. Incercam sa le oferim tot suportul pentru ca sa aducem Moldova la nivel de sport cibernetic international.”

Competitia a durat sapte ore si a avut cinci runde.