Procurorii cer ca cei sase indivizi care acum doua saptamani au violat doua tinere, iar pe una au aruncat-o de la etajul 7 al unui bloc din capitala, sa fie cercetati pentru omor.

Publicat:16.05.2019, 12:49

Era in noaptea de 4 spre 5 mai cand, dupa o petrecere in afara orasului, tinerii au venit in apartamentul pe care cele doua fete il inchiriau in centrul capitalei, spun reponsabilii de la procuratura.

Oamenii legii spun ca au fost alertati de tanara de 21 ani, care a fost agresata, dar care a reusit sa fuga. Prietena ei, insa, nu a reusit sa scape. 

Tanara de 16 ani care a ajuns in stare grava la spital ar fi fost aruncata de la etajul al saptelea al unui bloc de locuit.

Potrivit martorilor, fata s-ar fi oprit pe un climatizator, dupa care s-a prabusit la pamant.

Adolescenta s-a aflat in coma la spitalul de urgenta timp de doua saptamani, iar acum doua zile a decedat.

Banuitii au intre 20 si 26 de ani. Patru dintre ei au fost retinuti, iar doi sunt cautati in continuare de politie.

Acum acestia risca sa fie cercetati pentru omor.

De mentionat ca, unul dintre retinuti a comis violul in timp ce se afla sub masura preventiva - arest la domiciliu, aplicata pentru o infractiune de talharie, comisa acum doua luni. Initial, acesta a fost cercetat in stare de arest, iar ulterior, magistratii de la Judecatoria Chisinau, sediul Buiucani, i-au schimbat masura preventiva, eliberandu-l din izolator si plasandu-l in arest la domiciliu.