Se fac filme si in Moldova. Orasul Soroca a devenit astazi un mare platou de filmare, pentru o pelicula de lung metraj. Filmul, care este o productie moldo-rusa, este despre un tanar din regiunea transnistreana care incearca sa ajunga in Europa pentru o viata mai buna.

Publicat:11.04.2019, 21:40

Camera, motor, actiune! S-a auzit astazi la Soroca. Aici, au fost filmate cateva secvente din film, in care oamenii ies la proteste, cerand unirea cu Romania si aderarea la Uniunea Europeana.

In calitate de actori au fost invitati chiar localnici, care au primit drapele si pancarde, dar si o remunerare de 200 de lei. Fiind curiosi, unii cu greu s-au abtinut sa nu priveasca la camere, desi asta a fost conditia regizorilor.

Povestea filmului este despre un tanar, care vrea sa ajunga in Europa, fiind in cautarea unei vieti mai bune. La scenariu s-a lucrat mai mult de un an si jumatate.

Eugen MARIAN, REGIZOR DIN MOLDOVA: „Povestea are loc in ultimele 7 zile inainte de Paste, in saptamana patimilor. Acestea au o legatura directa cu ultimele zile de viata ale lui Isus Hristos pe pamant. Exista o legatura dintre El cu un adolescent, care vrea sa-si solutioneze problemele.”

Filmarile au loc in mai multe locatii din tara.

Serghei DEMENCO, REGIZOR DIN RUSIA: „Filmam in Soroca. Am filmat si pe calea ferata, la 30 de kilometri de aici, Bubulesti. Este un loc foarte frumos. In mare pare, filmarile au loc in Transnistria. Am gasit un loc unic. Am instalat decoratiunile pe un deal, unde locuieste personajul principal impreuna cu familia sa. Prima denumire a filmului este „Lapte de pasare”. Aceasta poate sa fie modificata. Voi o sa aflati de asta.”

Si pentru ca este o productie moldo-rusa, doua echipe de filmare au participat, din care au facut parte in jur de 60 de oameni.

Sergiu PASCARU, PRODUCATOR DIN MOLDOVA: „- Va fi gata pana in mai 2020.”

Regizorii moldoveni promit multe premiere in materie de cinematografie in tara noastra.

Bugetul peliculei este de 700 de mii de euro.