Un barbat a ramas fara masina, dupa ce feciorul sau a fost implicat intr-un accident rutier, iar politia i-a dus automobilul la parcarea specala. Cand a mers sa-l ia, oamenii legii au refuzat sa i-l dea pentru ca nu avea acte de proprietar. Cand a venit cel de la care cumparase masina, administratorul parcarii i-a spus ca are de achitat noua mii de lei pentru timpul in care automobilul s-a aflat acolo. Potrivit politiei, ultimul a refuzat si a lasat in schimb autoturismul.

Publicat:22.04.2019, 14:02

In 2013 Gheorghe Gutu a cumparat un Opel cu 3500 de euro. El spune ca nu a reusit sa-si perfecteze actele de proprietar si nu a facut nici procura, iar peste o saptamana fiul sau a facut un accident rutier. Nu avea permis de conducere, asa ca politistii i-au dus masina la o parcare speciala din Hancesti. Barbatul spune ca a doua zi a platit toate amenzile si de atunci incearca sa-si recupereze autoturismul.

Gheorghe GUTU: “ Mai in fiecare zi veneam la ei si le spuneam sa-mi elibereze masina, ei imi ziceau du-te de aici mucosule, imi spuneau ca masina nu e a mea si ca e a altui proprietar.”

El sustine ca politia a refuzat sa-i dea masina pentru ca actele nu erau pe numele sau. Asa ca a cerut ajutorul celui de la care a cumparat Opelul.

Gheorghe GUTU: “Am adus proprietarul de la care am cumparat-o familia lui Stropsa de la Pereni, el a scris cerere ca intr-adevar mi-a vandut masina mie si nu are pretentii pe masina, nici lui dar nici mie nu o da.”

Gheorghe spune ca dupa accident, cand autoturismul a fost adus la parcare, era putin avariat in partea din fata, iar cand l-a vazut peste ceva timp, arata cu totul altfel.

Gheorghe GUTU: “ Masina se afla in stare grea rotile sunt scoase, sticla stricata, e distrusa de tot, ei nu vor sa o dea pentru ca au stricat-o.”

Pavel Cociu este fostul administrator al parcarii si, potrivit politiei, actualul proprietar al masinii. A devenit a lui pentru ca cel care o detinea in acte anterior, a renuntat la automobil cand a auzit ca pentru taxa de parcare are de platit 9 mii de lei. 

Pavel COCIU, FOST ADMINISTRATOR PARCARE: “Peste vreo jumatate de an a venit proprietarul sa ia masina eu i-am zis – poftim, fara probleme, doar ca achita suma de bani de cand masina sta la mine si o iei. El atunci mi-a zis ca vrea sa o vada, dupa ce a vazut-o, a refuzat sa achite banii si a spus ca lasa masina in schimb.”

Gheorghe Gutu spune ca va merge in judecata sa caute dreptate chiar daca, potrivit oamenilor legii, in 2017 procuratura din Hancesti a emis o hotarare prin care a atribuit masina fostului administrator al parcarii.