Peste zece mii de turisti sunt asteptati la Tel Aviv, unde peste trei zile incepe cea mai asteptata competitie muzicala din Europa. Daca vreti sa ajungeti acolo, trebuie sa stiti ca cel mai ieftin bilet la eveniment costa 80 de euro. Organizatorii promit tot felul de surprize pentru oaspeti, iar concurentii sunt in febra repetitiilor.

Publicat:10.05.2019, 20:07

Cei care vor sa vada cu ochii lor cel mai grandios concurs muzical din Europa trebuie sa se grabeasca. Rezervarile la hotelurile de la Tel Aviv sunt facute deja in proportie de 90 la suta. Pentru o singura noapte, scoateti din buzunar cel putin 150 de euro, dar in functie de comoditati, preturile trec si de o mie de euro. Cea mai mare atractie din Tel Aviv, in aceste zile, reprezinta Expo Centre, unde are loc evenimentul, iar amenajarea zonei a durat 2 luni. 

Au fost deschise 15 centre de informare, 50 de autobuze au fost puse in circulatie pentru turisti, iar peste 1600 de persoane sunt implicate in organizarea evenimentului. Cel mai ieftin bilet la Eurovision costa 80 de euro, care permite accesul la doar cele 2 semifinale ale concursului. Preturile pentru marea finala incep de la 300 si ajung pana la 500 de euro. 10 mii de turisti sunt asteptati la eveniment. Intre timp, concurentii din diferite tari sunt antrenati in repetitii. In sondaje, Olanda ramane pe primul loc printre favoritii din acest an, fiind votata de 24 la suta din respondenti. 

Suedia este pe locul doi, iar Rusia ocupa locul trei. Moldova este a 36-a in lista favoritilor. Ana Odobescu a facut deja prima repetitie pe scena de la Tel Aviv. 

Moldoveanca a fost acuzata de plagiat, din cauza show-ului asemanator cu al unei interprete din Ucraina, care si-a reprezentat tara in 2011. Ana Odobescu va canta in a doua semifinala a concursului, pe 16 mai. Marea finala este programata pentru 18 mai, cand se va afla castigatorul din acest an. In 2018, victoria a fost adusa in Israel de artista Netta.