Liudmila Tihonova, pasagera a aeronavei Aeroflot Sukhoi Superjet 100 care a ars in Seremetievo, a negat zvonurile ca ar existat un blocaj la evacuare, cauzat de oameni care incercau sa-si ia bagajele de pe rafturi.

Publicat:07.05.2019, 16:36

„Nu a existat niciun blocaj in timpul evacuarii, doar o singura doamna a cazut intre scaune, intre cabina clasa de lux si cabina de clasa economica, dar ea a fost ridicata si toata lumea a fugit. Nu niciun blocaj din cauza oamenilor care si-au scos bagajul sau altceva ", a spus ea.

De asemenea, femeia si-a exprimat recunostinta fata de insotitorii de zbor, care, potrivit ei, intr-o situatie de urgenta au lucrat foarte repede, precum si de cei care au ajutat oamenii cand au iesit afara.

„Va vorbesc multumita lor", a adaugat ea.

Anterior, sursa Interfax a raportat ca principalul motiv pentru moartea pasagerilor din zona de coada a avionului a fost o incercare a unora de a-si salva bunurile, ceea ce a facut dificila evacuarea.

Pe 5 mai, SSJ100 a efectuat o aterizare de urgenta la Aeroportul Sheremetyevo din Moscova, dupa ce pilotii au simtit ca ceva nu e in regula. Potrivit sursei RBC, cauza a fost o lovitura de fulger, care a dus la intreruperea conexiunii radio cu turnul de control.

La aterizare, aeronava s-a lovit de pista, iar partea din spate a luat foc. La bord au fost 78 de persoane, iar 41 au murit.

Autoritatile au pornit o cauza penala si urmeaza sa stabileasca toate circumstantele. Potrivit interlocutorilor RBC, familiarizati cu cursul anchetei, pilotii au facut o serie de erori care au afectat indirect raspandirea flacarilor.