Igor Dodon spune ca daca in urmatoarele 2 saptamani deputatii nu vor crea o majoritate parlamentara, atunci va dizolva parlamentului. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa. Seful statului a evitat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

Publicat:22.05.2019, 11:21

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Suntem in premiera in istoria moderna a RM cand la expirarea practic a trei luni de la alegerile parlamentare, la expirarea a 2 luni de la sedinta de constituirea a parlamentului RM, nu avem presedinte a parlamentului, nu avem o majoritate si un guvern functional.

Condamn egoismul politic si ambitiile exagerate ale unor deputati si a unor grupuri parlamentare. Oamenii asteapta rezultate, asteapta ca deputatii in sfarsit sa se apuce de lucru.

Eu vreau sa ma adresez deputatilor...sau va apucati de lucru, voi primiti salarii de 10 ori mai mari decat pensia in RM, sau creati o majoritate in parlamentara, sau recunoastem ca ambitiile nu va permit, ranza romaneasca, unii o numesc ramaneasca, dar ea totusi e moldoveneasca nu va permite si mergem la anticipate. Creati majoritate parlamentara si adunati-va.

Ori va apucati de lucru, ori la anticipate. Oamenii asteapta o claritate, ajunge. Eu azi m-am adresat la Curtea Constitutionala pentru a avea claritate, care e termenul limita, de cand se incep acele 3 luni. Adresarea la Curtea Constitutionala astazi a fost depusa.

Cel mai probabil mai sunt 2 saptamani. Aveti saptamana viitoare si saptamana de pe 3 pana pe 7 iunie. Daca in aceste 2 saptamani nu gasiti limba comuna, eu voi fi nevoit sa dizolv parlamentului. Numaratoarea inversa a inceput."