Igor Dodon ia in calcul doi candidati pentru functia de premier. Unul ar putea fi din randurile socialistilor, iar celalalt - din subalternii sai de la presedintie. Seful statului, insa, a refuzat sa dea nume. In schimb a facut haz de versiunea celor de la ACUM, care cred ca ministrul in exercitiu al Finantelor, Ion Chicu, ar putea deveni prim ministru.

Publicat:01.05.2019, 19:26

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Daca nu e creata o majoritate parlamentara si CC spune ca presedintele are dreptul sa inainteze premierul fara majoritate parlamentara, atunci eu voi consulta fractiunile si voi lua decizia. Va fi sau nu reprezentantul celei mai mari fractiuni. - Zinainda Greceanii? - Eu nu am spus numele. - Sau din echipa prezidentiala. - Nu stiu, depinde de scenariul care va fi.”

Numele acestor oameni ramane o enigma deocamdata. Intrebat despre cat de adevarata este ipoteza ca actualul ministru in exercitiu al finantelor, Ion Chicu, ar putea deveni viitorul premier, Dodon a spus ca sunt doar niste speculatii.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Nu poate sa inainteze nimeni pe nimeni la functia de premier decat presedintele Republicii Moldova.”

De fapt, acum o saptamana, blocul ACUM vorbea despre faptul ca PD si PSRM ar fi convenit candidatura lui Chicu.

Zinaida GRECEANII, LIDERA PSRM: „In presa voi multe vorbiti. - Stiti ceva? - Nu.”

Ion Ceban spune ca negocierile intre PSRM si ACUM bat pasul pe loc.

Ion CEBAN, DEPUTAT PSRM: „Asteptam, ce sa facem. Sa vedem daca pozitia rigida a Blocului ACUM sa fie schimbata. Daca da, exista temei pentru discutii, daca nu – anticipate.”

De cealalta parte, Alexandru Slusari, de la PPDA, spune ca rigiditatea pe care o invoca Ceban este de fapt o scuza, iar mingea ar fi pe terenul lor. ACUM cere votarea pachetului de legi numit „antioligarhic”, imediat ce vor fi reluate sedintele parlamentului. L-am intrebat astazi pe cel mai in varsta parlamentar, Eduard Smirnov, cand are de gand sa cheme deputatii in plen.

Eduard SMIRNOV, DEPUTAT PSRM: „Cand aveti de gand sa convocati sedinta Parlamentului? - Fara comentarii, eu sarbatoresc.”

Parlamentul format in urma alegerilor din 24 februarie s-a intrunit o singura data – in sedinta de constituire. Partidele inca nu au reusit sa negocieze crearea unei majoritati parlamentare, iar daca nu o vor face pana la sfarsitul lunii iunie, am putea avea alegeri anticipate. In plen au intrat socialistii, democratii, blocul ACUM, partidul Sor si 3 independenti.