Ploia torentiala a facut prapad ieri in mai multe gospodarii din nordul tarii. In satul Pociumbeni din Rascani suvoaiele au spalat zeci de gradini, au patruns in case si in beciurile oamenilor. Mai multi locuitori se plang ca din ceea ce au samanat in aceasta primavara nu a mai ramas nimic, asa ca vor trebui sa reia lucrarile de la capat.

Publicat:02.05.2019, 19:43

Imaginile surprinse de un locuitor arata cum gradinile si drumurile din sat s-au transformat intr-un mare lac. Apa a ajuns si in casele oamenilor dupa ce a plouat cateva ore si a cazut si grindina.

”S-a intamplat ieri, lumea s-a speriat.”

Dupa ce apele s-au retras, gradinele semanate s-au transformat in mlastini. Oamenii spun ca nu le vine sa creada ca toata munca din aceasta primavara fost in zadar.

“Randurile de fasole le-au smuls. Fiecare rand se cunoaste cum la scos. Porumbul tot l-a batut grindina.”

In aceasi situatie sunt si alti gospodari.

Suvoaiele de apa au adus gunoaie asa ca oamenii s-au pomenit cu gospodariile pline cu deseuri.

Drumurile din sat, pline de namol au devenit imprecaticabile. Astazi gospodarii au iesit sa le curete cu lopetile. Si cateva autospeciale au intervenit pentru ca oamenii sa poate trece pe acolo.

Primarul satului spune ca salvatorii inca lucreaza la fata locului pentru a evalua pagubele.

Ivan COLTUN, PRIMARUL COMUNEI POCIUMBENI: “Vom vedea maine.”

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii Exceptionale, cel putin 30 de gradini au fost innamolite, iar 15 beciuri inundate.