Angajatii spitalului de psihiatrie din capitala care ar fi batut o tanara internata acolo au fost adusi la Judecatoria Chisinau cu sediul la Buiucani. Acestia risca pana la 10 ani de puscarie.

Publicat:24.05.2019, 12:21

Sedinta a fost amanata din motiv ca procurorul si o avocata a unei inculpate au lipsit.

Cazul a avut loc in 2017.

Atunci o femeie din Chisinau i-a acuzat pe angajatii spitalului de psihiatrie din capitala ca i-ar fi batut fiica, internata acolo. Aceasta a mers sa o viziteze si a gasit-o cu fata zgaraiata si plina de vanatai. Administratia institutiei a pornit a ancheta pentru a afla ce s-a intamplat. La fel au facut si procurorii, sesizati de avocatii poporului, care au mers la spital pentru a investiga incidentul.

Femeia ne-a povestit ca la inceputul lunii septembrie a aceluiasi an si-a internat fiica la spitalul de psihiatrie din capitala, tanara avea sindromul Cornelia de Lange, o forma de retard mintal.

Atunci femeia spunea ca mergea in fiecare zi sa-si vada fata, iar la un moment dat doua zile la rand medicii nu au vrut sa i-o aduca, spunandu-i ca doarme din cauza injectiilor.

Irina ROTARI, MAMA: „Joia si vinerea trecuta nu mi-au adus-o sa o vad. Mi-au zis ca doarme dupa injectii. Nici sambata nu mi-au adus-o. S-a dus bunica seara si a vazut ca ea are vanatai pe maini si pe picioare. Duminica dimineata m-am dus eu si am fotografiat asta, iar cu fiecare zi, vanatai erau tot mai multe.”

Atunci la spital i s-ar fi spus ca tanara s-ar fi automutilat.

Administratia spitalului si oamenii legii au pornit o ancheta pe caz, iar acum vinovatii au fost trimisi in judecata. Cei patru suspecti risca de la 5 pana la 10 ani de inchisoare.